Rođeni blizanci, a nisu im isti očevi: Jednom je otac njen suprug, a drugom njen ljubavnik!

| March 4, 2019 | 0 Comments

U Vijetnamu se desio jedan nesvakidašnji slučaj, kada je majka rodila blizance, svi su bili iznenađeni jer su bebe u potpunosti se razlikovale. Mnogi su pomislili da oni zapravo i nisu braća. Poslije nekog vremena se utvrdilo da bebe jesu braća, ali da su njihovi očevi različiti.

Kada su roditelji primjetili da se bebe zaista razlikuju jedna od druge, jer je jedno od njih imalo kovrdžavu kosu, a drugi ravnu, odlučili su da naprave DNK test. Među njima su postojale razike koje se ne mogu desiti ni kod dvojajčanih blizanaca.

Prvo su pomislili kako se desilo da su bebe zamijenili u bolnici, ali analize su pokazale da obje bebe imaju gene od majke, ai da su im očevi različiti.

Jedan od dječaka majka je začela sa svojim suprugom, dok je drugi dječak sa njenim ljubavnikom. Ovako nešto desilo se po prvi put u Vijetnamu.

U medicini postoji i poseban naziv za ovakvu oplodnju, a to je ”superfukundacijja”, što predstavlja oplodnju dvije jajne ćelije u istom ciklusu, ali koja se desila za vrijeme više seksualnih odnosa.

U svijetu se do sada desilo svega deset ovakvih slučajeva oplodnje.

Svi su se iznenadili kada su za ovo saznali, ali roditelji su se dogovorili da će dječaci zajedno da odrastaju, jer su oni zapravo blizanci.

loading...

Kategorija: Zanimljivosti

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *