Ako imate JAKU BOL U UHU onda vam za to može pomoći BIJELI LUK!! Pogledajte kako d

| November 5, 2018 | 0 Comments

Bijeli luk je poznat kao jako ljekovita biljka koja se koristi od davnina. Naši preci su bijeli luk koristili na razne načine kako bi se liječili. Bijeli luk ili češnjak možemo nazvati i prirodnim antibiotikom jer se može primijenjivati za liječenje raznih stanja.Preporučuje se da se svakodnevno koristi tako što pojedete jedno česmo sirovo ali mnogi ga ne mogu tako konzumirati zbog njegovog jakog i neprijatnog mirisa. Ako ne možete da podnesete njegov jak i neprijatan miris onda ga možete pojesti tako što ga zamotate u mali komadić hljeba i onda ga progutajte.

Nedavno je poznata stranica “Healthy food star” preporučila da se bijeli luk može koristiti i ako imate problema sa ušima jer on može da ukloni onu jaku i tupu bol.

Kako ga koristiti?

Uzmite jedan čen bijelog luka i stavite ga u vašu ušnu školjku ali mora biti na površini. I tako ga ostavite u vašem uhu i prespavajte a kada se sutradan probudite vaše boli više neće biti.

Bijeli luk djeluje tako što on vaš sekret koji se stvara u uhu razmekša i na taj način ga očisti a samim tim smanjuje rizik za pojavu upalnih procesa u vašim ušima.

Ali ipak najbolje bi bilo da ako imate bolove u ušima posjetite svog ortorinolaringologa i da ovu metodu ne primjenujete kod djece.

Maslinovo ulje vam može pomoći za ove bolove ako u vaš ušni kanal dodate 2 do 3 kapi ulja. Nakon par sati vaša bol će nesatati u potpunosti kao i da je nije ni bilo nikada.

loading...

Tagovi: , ,

Kategorija: Lijecenje, Narodni Lijekovi

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *