ŽENE, SVE STE POGREŠNO RADILE: Ovako se pere veš, bit će čistiji i sušit će se 3 puta BRŽE!

| July 11, 2019 | 0 Comments

Vjerovatno ne postoji bolja metoda za čišćenje ventilatora i drugih područja sa uskim rebrastim otvorima. Nož obmotajte krpom i dosegnut ćete i do najskrivenijih mjesta i ukloniti i najneuktrotiviju prljavštinu i prašinu.

Očistite indukcionu ploču sa samo tri sastojka

Sve što vam je potrebno su soda bikarbona, hidrogen peroksid i tečni deterdžent. Nanesite mješavinu na ploču i pustite da odstoji oko tri minute. Potom istom krpom uklonite sve ostatke sredstava za čišćenje.

Koristite vosak za auta i spriječite nastanak mrlja na indukcionoj ploči

Nanesite tanak sloj voska za auta na indukcionu ploču kako bi spriječili nastanak mrlja i nereda u budućnosti. Pored toga, indukciona ploča će izgledati novo i sjajno.

Očistite mašinu za veš

Kada ste posljednji put dubinski očistili mašinu za veš? Uz pomoć ove jednostavne metode sa četiri koraka lako ćete to uraditi.

Prvo pokrenite kompletan ciklus pranja samo sa izbjeljivačem kako bi se mašina očistila i deinficirala. Potom ponovo pokrenite program pranja, ovog puta sa sirćetom, koje će rastopiti nakupine deterženta i prljavštine. Zatim krpom očistite prostor oko bubnja mašine, ukljuujući gumu na vratima.

Vratite sjaj sudoperu od nehrđajućeg čelika

U sudoperu imate ružne mrlje? Pomiješajte sodu bikarbonu, pastu od tartara i peroksid i nakon čišćenja vaš sudoper će biti kao nov.

Očistite mašinu za suđe

U ovom procesu čišćenja su četiri koraka i trebat će vam soda bikarbona, izbjeljivač i sirće u odvojenim ciklusima pranja kako bi vaaša mašina za sudove mirisala i izgledala kao nova.

Četka za bojenje – pomoćnik u čišćenju

Kad dođe vrijeme da očistite toster, uzmite četku za farbanje. Uzmite malo tečnog deterdženta, sirće te staru četkicu kako bi se riješili svih mrvica u i oko tostera.

Očistite teško dostupna mjesta na WC školjki

NASTAVAK PROCITAJTE NA SLEDECOJ STRANICI

Pages: 1 2 3 4 5

loading...

Kategorija: Ljekovito Bilje

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *