Kako nastaju ispucali kapilari – uzroci i lečenje ispucalih kapilara

| June 3, 2019 | 0 Comments

Alkohol i pušenje
Umerena ili povremena konzumacija alkohola može prouzrokovati da se koža zacrveni zbog povećanja krvnih sudova. Uzimanje velike količine alkohola za kratko vreme i teška upotreba alkohola mogu dovesti do paučinastih vena. Pušenje šteti sistemu za cirkulaciju i slabi kvalitet kapilara. Ispucali kapilari su vidljivi na nosu kod alkoholičara.

Fizička povreda
Ako postoji neka trauma na koži, kao što je povreda, ona može prouzrokovati pucanje kapilara. Ovo se odnosi na ozbiljne povrede kao što je udarac u lice ili jednostavne kao pritisak naočara na nos. Energično čišćenje lica se smatra traumom i može biti uzrok pucanja kapilara.

Izlaganje suncu
Produžena izloženost direktnoj sunčevoj svetlosti ne može direktno da prouzrokuje paučinaste vene, ali to oštećuje kolagen u koži i može prouzrokovati loše stanje postojećih slomljenih kapilara. Mnogim ljudima se slomljeni kapilari pogoršavaju tokom leta. Ako dobijete opekotine od sunca, gornji sloj kože se može oljuštiti i privremeno učiniti neke od krvnih sudova u vašem licu primetnijim.

Starost
Kako smo stariji, kolagen i elastin u našoj koži postaju slabiji jer se ne zamenjuju dovoljno brzo. Ovo, između ostalog, uzrokuje da koža postane tanja, a vene primetnije, a takođe i prouzrokuje da koža gubi fleksibilnost i da lako modri.

PROCITAJTE NASTAVAK NA SLEDECOJ STRANICI

Pages: 1 2 3 4

loading...

Kategorija: Ljekovito Bilje

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close