Kako nastaju ispucali kapilari – uzroci i lečenje ispucalih kapilara

| June 3, 2019 | 0 Comments

Kako nastaju ispucali kapilari i zašto pucaju kapilari? Koji ljudi imaju veće verovatnoće da će doći do ovog stanja? Koji su konkretni uzroci ispucalih kapilara?
Ispucali kapilari predstavljaju problem sa sitnim krvnim sudovima koji postaju vidljivi u blizini površine kože i obično se uočavaju kao linije ili mrlje. Poznati su i pod nazivom „paučinaste vene“ zbog njihovog oblika grane drveta, ili paučine i identifikuju se prema crvenoj ili plavoj boji.

Ispod kože se nalazi ogroman broj malih krvnih sudova koji su odgovorni za cirkulaciju krvi. Kada se zidovi tih vena naglo sužavaju i šire, može doći do njihovog pucanja. Neki od ovih rupturiranih krvnih sudova se ne mogu popraviti ili vratiti u normalnu debljinu bez nekog tretmana. Paučinaste vene se mogu naći oko nosa, obraza i usta, na vratu, kao i gornjeg dela grudnog koša i nogu.

Kako nastaju ispucali kapilari uzroci i lečenje ispucalih kapilara

Postoje dve vrste slomljenih krvnih sudova. Prva vrsta je prilično uobičajena modrica koja ima oblik ljubičastog otoka kože. Obično je uzrokovana nekom vrstom povrede na koži i nestaje za nekoliko nedelja bez ikakvog lečenja. Druga je krvna tačka koja se javlja samo ispod površine kože i izgleda kao crveno-belo širenje ćelija.

PROCITAJTE NASTAVAK NA SLEDECOJ STRANICI

Pages: 1 2 3 4

loading...

Kategorija: Ljekovito Bilje

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *