Da li znate da možete očistiti svoje tijelo kroz – stopala?

| June 3, 2019 | 0 Comments

Jeste li znali da možete uraditi detoksikaciju cijelog tijela kroz stopala?

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, cijelo tijelo možete detoksikovati kroz noge. Zvuči čudno? Pa, gotovo sve o kineskoj tradicionalnoj medicini zvuči čudno, ali većina tih recepata stvarno funkcioniše.
Kineska medicina ima određeni sistem pod nazivom “refleksologija”. Naime, naša stopala imaju neke prirodne energetske zone koje su povezane s našim organima. To praktično znači da možete uticati na cijelo tijelo kroz noge, ili u ovom slučaju, da možete detoksikovati cijelo tijelo kroz noge.

Ulošci za detoksikaciju

Te jastučiće možete pronaći u bilo kojoj apoteci. Sve što trebate učiniti je staviti ih na noge prije no što odete na spavanje. Ujutro, jastučići će postati tamniji, a to znači da nemate toksina.

Pranje nogu

Drugi način za detoksikovanje vašeg tijela je pomoću ionske kupke stopala. Temelji se na elektrolizi. To je metoda u kojoj električna struja stvara hemijsku reakciju unutar vode. Treba koristiti toplu vodu i pustiti da otvori vaše pore, a sol ćete upotrijebiti kao protivupalni sastojak. Noge apsorbuju sve ione i vaše tijelo će se čistiti. Ako voda postaje tamnija, to znači da vaše tijelo oslobađa sve toksine.

Postoji nekoliko načina za to:

PROCITAJTE NASTAVAK NA SLEDECOJ STRANICI

Pages: 1 2

loading...

Kategorija: Ljekovito Bilje

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *