Ljekoviti Savjet ! Kako ubrzati metabolizam

| October 1, 2019 | 0 Comments

Ubrzan metabolizam, manifestuje se ubrzanim sagorevanjem kalorija koje tokom dana unesete u svoj organizam. Što je metabolizam brži, to je brže i sagorevanje kalorija, a u skladu sa tim i manje je nakupljanje masnih naslaga koje vam mogu pretstavljati problem i uzrok neželjenog viška kilograma.

Šta uzrokuje ubrzan metabolizam?
Ubrzan metabolizam, u najvećem broju slučajeva, baš kao i usporen metabolizam, uzrokovan je prirodnom odnosno genetskom predispozicijom koju nasleđujete od svojih predaka, najčešće roditelja.

Međutim, pored genetske predispozicije, ubrzan metabolizam mogu uzrokovati i vaše životne navike koje svakodnevno oblikujete i kojih se svesno ili nesvesno pridržavate.

Kako ubrzati metabolizam?
Određena naučna istraživanja, utvrdila su i dokazala da je metabolizam moguće ubrzati. U kojoj meri i uz koliki napor, to već zavisi od genetske predispozicije, ali i od vaše istrajnosti u toj nameri.

Mozda Vas zanima ?  "Frizuru za vjenčanje mi je pravila bivša djevojka moga sada već muža za koju ja nisam znala, pristala sam i da me ošiša i neku punđu da napravi koja će izdržati cijelo veče. Kako je šišala moju kosu, tako je odmah i pravila frizuru. Samo ću vam reći da sam prvu bračnu noć plakala kao malo dijete. Kosu sam puštala i njegovala 12 godina, a sada sam ostala sa kratkom kosom, nedefinisanog oblika … Tu djevojku sam.."

Uglavnom, ista naučna istraživanja, tvrde da nivo mišićne mase u organizmu u odnosu na nivo masti u njemu, određuje brzinu metabolizma.

Konkretno, što je nivo mišićne mase veći u odnosu na masne naslage koje imate, to je i vaš metabolizam brži.
Telo sa definisanim mišićima i bez masnih naslaga, mnogo brže sagoreva kalorije i ima brži metabolizam od tela koje je izloženo masnim naslagama.

Iz tog razloga, u cilju ubrzanja metabolizma, redovno upražnjavajte fizičku aktivnost koja pospešuje formiranje mišićne mase.
Na taj način, ne samo da ćete ubrzati metabolizam i smanjiti gojaznost koja je posledica usporenog metabolizma, već ćete i pospešiti sve svoje životne funkcije i dovesti ih u zadovoljavajuću situaciju.

Mozda Vas zanima ?  NE PRILIČI NJENIM GODINAMA! Bekuta jedva ugurala SVOJE OBLINE u USKU, KOŽNU KOMBINACIJU! Ovaj detalj NIKO NIJE PRIMIJETIO!

Pored toga, na ubrzanje metabolizma deluje i izbor namirnica koje tokom dana konzumirate, ali i raspored obroka koje unosite. Što su namirnice više zasnovane na prirodnim i vitaminskim sastojcima i što su obroci manji, a pritom češći, to će vaš metabolizam biti brži. To se objašnjava time, što su prirodne i vitaminski bogate namirnice lako svarljive i prilikom njihove prerade, organizam ne trpi napor koji uzrokuje zamor i usporavanje metabolizma.

Pored zdravih i uredno raspoređenih obroka, na ubrzanje metabolizma utiče i količina vode i tečnosti koju tokom dana popijete. Sa većim unosom tečnosti dolazi do lakšeg varenja materija u organizmu i do ubrzanja metabolizma.

Mozda Vas zanima ?  "Moja djevojka je prije 8 godina završila u bolnici. Nije se uopšte budila, i doktori su je otpisali… Jedva sam ubijedio njene roditelje da me puste unutra(imali smo jedva sedamnaest godina) i gledao je kako spava. Nisam smio da joj priđem, plašio sam se da će nešto da joj se desi ako se pomjerim. Znali smo se oduvijek, roditelji su nam bili prijatelji, i mi smo se sa petnaest “smuvali”. Nije to bio prvi put da je u bolnici, tri godine prije toga ustanovljen rak. Nisam shvatao koliko je to opasno, znao sam da će da se probudi. Ali nije bilo isto drugi put. Skupio sam snagu i prišao joj, pokušao da se oprostim od nje, ako to bude bio zadnji put da je čujem kako..."

Metabolizam u odnosu na starost
Onda kada želite da primenjujući gore navedene savete ubrzate svoj metabolizam, potrebno je da znate, da se sa porastom godina, metabolizam prirodno usporava i samim tim, što ste stariji, trebaće vam više napora da metabolizam učinite i sačuvate ubrzanim.

Ta činjenica, objašnjava se time da sa godinama, najčešće opada fizička aktivnost organizma i srazmerno tome dolazi do pojave viška masnih naslaga usled čega se metabolizam usporava.

Ipak, sa ovom pojavom moguće je izaći na kraj i suprotstaviti joj se, jednostavno ukoliko održite volju za životom, mladalački duh i nivo fizičke aktivnosti uprkos i bez obzira na godine.

Loading...
loading...

Kategorija: Dijeta, Lijecenje, Ljekovito Bilje, Narodni Lijekovi, Recepti

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *