Spavanje kao lijek: Evo u kojem položaju trebate spavati da biste izliječili mnoge zdravstvene probleme…

| November 23, 2018 | 0 Comments

Položaj u kojem spavate je veoma bitan. Evo u kojem položaju biste trebali spavati kako biste izliječili neke probleme.

Kao što smo već rekli, bitno je u kojem položaju spavamo jer kada spavamo u nepravilnom položaju, onda imamo bolove u leđima, vratu i sl.

Ako imate bolove u leđima, preporučuje se da spavate na leđima. Isto tako, bilo bi dobro da spavate na što tvrđem madracu. Tako ćete spavati u pravilnijem položaju i nećete se buditi sa bolovima u leđima i vratu. Opet, znamo da je teško kada naviknete na jedan položaj, ali onda treba da se potrudite da naviknete na drugi.

Nakon nekog vremena ćete se navići. Kada imate problem sa sinusima, onda praktikujte da jastuk postavite više. Tada ćete lakše disati i disajni putevi će biti prohodniji.

Kod menstrualnih problema, preporučuje se da legnete na leđa, te da jastuk stavite ispod koljena. Probajte spavati u ovom položaju i vidite kako ćete se osjećati.

Ukoliko imate visok krvni pritisak, nemojte spavati na desnoj strani. Obratite pažnju na svu ishranu. Nemojte puno da unosite soli i masti jer tako povećavate pritisak i dovodite do začepljenja krvnih sudova, a time i do srčanog udara. To nije nimalo bezazleno, zato se pazite.

loading...

Kategorija: Lijecenje

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close