Astma nije bolest pluća: Evo kako je izliječiti na prirodan način

| June 30, 2019 | 0 Comments

Astma nije bolest pluća – njezin uzrok je nepravilan rad imuniteta. U većini slučajeva astma je povezana s alergijom. Astma je jedna od najčešćih bolesti modernog doba. Ova bolest u razvijenim zemljama zahvaća 7 – 10 % stanovništva, a ta brojka stalno raste.

Karakteriziraju je simptomi koji se ponekad manifestiraju, a zatim nestaju – kašalj, otežano disanje, zviždanje u bronhima i plućima. Kada je u okolini prisutan neki alergen, tada imunitet reagira na njega i uzrokuje upalnu reakciju u plućima.

Uobičajeni alergeni su: plijesan, grinje, prašina, hrana, lijekovi, pelud, životinjska dlaka i razne kemikalije. Konvencionalna medicina nudi niz lijekova koji pomažu kontrolirati astmu, ali imaju štetan učinak na zdravlje.

Međutim, astmu možete spriječiti ili ublažiti i na prirodan način. Alergija i astma su često povezane s disbiozom – disbalansom mikroorganizama u tijelu. U vašem probavnom traktu, na koži, u nosu, ušima, očima, noktima, plućima nalaze se kolonije “dobrih” mikroba, koji obavljaju puno važnih funkcija.

Jedna od njihovih dužnosti je da vas štite od patogenih mikroorganizama. Kada je normalna flora uništena, tada se može pojaviti cijeli niz zdravstvenih problema – poput astme, alergije, leaky gut sindroma, rasta Candide, zatvora, proljeva, kroničnih infekcija i loše apsorpcije nutrijenata.

Zato je jako bitno uspostaviti normalnu crijevnu floru, redovito uzimajući probiotike i fermentiranu hranu (miso, kefir, jogurt, kiseli kupus i slično). Nezdrava procesirana hrana spada u skupinu najčešćih alergena.

Mnogi aditivi i konzervansi poput bisulfita, kalijevog metabisulfita i sumpornog dioksida mogu izazvati teške napadaje astme. Pasterizirani mliječni proizvodi, glutenske žitarice, šećer, soja i kikiriki su namirnice koje stimuliraju upalne procese i pridonose stvaranju viška sluzi u organizmu. Izbjegavajte ih!

Ako se želite u potpunosti riješiti astme i alergije, trebate se pridržavati anti-upalne dijete. Antiupalne namirnice pomažu uskladiti rad vašeg imunološkog sustava i suzbiti upalne procese.

novi.ba

loading...

Kategorija: Lijecenje

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close