Pet naučno dokazanih načina za izgubiti višak masti – bez stroge dijete

| November 23, 2018 | 0 Comments

Ovdje ćemo vam dati neke savjete koji će vam pomoći da lakše izgubite višak kilograma:

Naravno, potrebno je da se zdravo hranite i budete fizički aktivni. Tako ćete smršati. Također, konzumacija ovih namirnica će vam pomoći u tome:

Ljuta papričica

Ljutu papričicu u manjim količinama možete dodavati hrani. Naravno, ne previše jer su jake. U manjim količinama će vam pomoći da lakše sagorite masti i ojačate imunitet.

Cimet

Cimet je veoma zdrav. Snižava nivo šećera u krvi, čisti naš organizam. Konzumirajte ga sa vodom ili mlijekom. Nipošto nemojte konzumirati sam jer će tada dovesti do jakog kašlja.

Limun

Bilo bi dobro kada biste konzumirali limunadu u koju možete dodati malo đumbira i meda. Taj napitak će vas ojačati, ubrzati proces gubitka kilograma. Ubija čije raka. Konzumirajte ga jednom ili dva puta dnevno. Bolje je nego da konzumirate vještačka pića koja vas uništavaju.

Kurkuma

Kurkuma je jedan od najzdravijih začina i zato biste ga trebali više konzumirati. Možete ga dodavati u hranu ili piti sa mlijekom. Kurkuma sadrži kurkumin koji ima antibakterijsko, antigljivično, antikancerogeno dejstvo.

Dovoljno sna

Kako biste dobro funkcionisali, potrebno je da se dovoljno naspavamo. Ako dovoljno spavate onda ćete lakše izgubiti kilograme. Zato spavajte 8 sati naveče, bolje ćete se osjećati.

loading...

Kategorija: Dijeta

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *