Ako večerate redovno OVU NAMIRNICU, gubićete kilograme KAO OD ŠALE i to dok spavate: Naučnici tvrde da je tako najlakše smršati!

| November 29, 2018 | 0 Comments

Mršavljenje nikad nije lak proces i na isti utiče veliki broj naših navika, a čak i najstinija promena može da nam pomogne u bržem skidanju masnih naslaga…

Između ostalog, britanski istraživači dokazali su da konzumiranje jedne namirnice pred spavanje može da podstakne brži rad metabolizma.

Naime, u nedavno sprovedenom istraživanju, koje je objavljeno u magazinu “British Journal of Nutrition”, naučnici su potvrdili da je moguće skidati kilograme u snu, naravno uz korigovanu ishranu. Oni su otkrili i koju to namirnicu treba da konzumiramo pola sata pre spavanja da bi to omogućili, a reč je o svežem kravljem siru!

Naučnici su utvrdili da je čak i samo 30 grama svežeg sira dovoljno da pozitivno deluje na regeneraciju mišića i ubrzavanje metabolizma, a sve zahvaljujući kazeinu (mlečne belančevine koja se nalazi u mlečnim proizvodima i siru).

Kazein se duže vari, i više sati obezbeđuje mišiće vrednim belančevinama, pa telo ne mora za dobija energije da posegne za vlastitim belančevinama, nego će se poslužiti ugljenim hidratima i masnoćama.

Ukoliko pak iz nekog razloga ne jedete kravlji sir, dobra alternativa je i proteinski šejk koji u sebi sadrži kazein. Britanski istraživači su istakli da je reakcija organizma vrlo slična.

S.P.

loading...

Kategorija: Dijeta

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *